Merhabaaaa
Bir süredir bir icraatta bulunamadığımdan, blogumu da ihmal ediyorum gibi oldu. Ama sanılmasın ki boş boş oturuyorum :)) Bu aralar, pişirmekten ziyade, düzenleme işleriyle uğraşıyorum.
Hani bahsetmiştim ya, şeker hamurlarım kurudu diye. Pek müzdarip olduğum bu konu ile ilgili nihayet bir aksiyon aldım. Öncelikle "Google is my best friend" diyerekten bir araştırma yaptım. Çeşitli blogger ve bu işin uzmanı arkadaşların yöntemlerini okudum.
Bir kısım, suyla yumuşattığını yazmıştı. Bu yöntemi açıkçası, denemek istemedim. Yapış yapış olmaktan çok hoşlanmayacağımı düşündüm :) (bknz: marshmallowdan şeker hamuru yapma girişimim)
Bir diğer yöntem, ısıtarak yumuşatmaktı. Bunun için, benmari veya mikrodalga fırınlar çokça bahsedilen yöntemlerdi. Biraz tembel bir bünye olarak, mikro dalga fırınla denemek aklıma yattı.
Dün akşam için niyetim kurumuş hamurları mikro dalgada çok kısa süreler tutarak, yavaş yavaş yumuşatmaktı. Bunun içinse, kurumuş hamurlarımı sabahtan kaloriferin üzerine bıraktım ki birazcık da olsa açılsınlar. Zira, kurumaktan kastım şeker hamurlarının baya baya kaya kıvamına gelmesiydi ki, yumuşamasına imkan yok gözüyle bakıyordum. Ama yanıldım! :))
İşteeee takipyenler bu yöntem de benden; Kurumuş Şeker Hamuru Nasıl Yumuşatılır?
Kuruyan hamurlarınızı, kutularının / streçlerinin içinde kalorifere dizin. Bir gün bekleyin.
Veee sonuç mükemmel :)))
Akşam evime vardığımda bir de baktım ki, hamurların mikrodalgaya girmesine hiiiç gerek kalmamış! Kendilerini güzelce salmışlar, tam da kıvama gelmişler.
Tabii burada mesele, kaloriferlerin yandığı bir mevsimde olmak galiba :)
Yumuşayan hamurları bir daha benzer bir sorunla karşılaşmamak için, elimle küçük parçalar halinde yoğurdum. Eskiden yoğururken elime yapışmasın diye nişasta kullanıyordum. Ancak bu şekilde hamurda çok fazla toz kalıyordu ve bundan pek de hoşnut değildim. Gene yaptığım bir araştırmada, buna gerek olmadığını gördüm. Bu sefer elimin içine az az katı yağ sürerek yoğurdum hamurlarımı. Hem çok rahat oldu, hem de çok güzel yumuşadı. (Bu arada tadına da baktım, tadında yağla birleşince bir çikinleşme olmuyor..)
Daha sonra bu bıdık parçaları güzelce streçledim. Bununla da yetinmedim, hava almalarını iyice zorlaştırmak için, "napsam ki ben bu güzelleri" dediğim cici kutularıma yerleştirdim hepsini. Bu yolla, ziyan olmuş hamurlarımın %90 nını kurtarmış oldum.
Böyleyken böyleee!
Çok mesudum sevgili takipyenler :)))
Öperekten.
Ben de "Google is my best friend" diyerek sorunuma çare ararken, ilk sırada siz çıktınız karşıma.
YanıtlaSilTeşekkürler paylaşımınız için :)
biraz geç gördüm malesef yorumları ama faydalanabilmiş olmanıza çok sevindim! ben de teşekkür ederim yorumunuz için :))
Silçok teşekkürler bende neredeyse atacaktım kurudular diye çok açıklayıcı ve pratik bir yöntemle açıklamıssınız
YanıtlaSilblogu çok ihmal etmişim, yorumunuzu yeni görüyorum :/ post işinize yaradıysa ne mutlu bana! ben de teşekkür ederim yorumunuz için :))
Sil