1 Eylül 2013 Pazar

İyi ki Doğdun Merto!

Güzel arkadaşım Kezboş'um, kendisine eşlik edemediğim Cupcake kursundan sonra, yine de bana tüm kurs notlarını, püf noktalarını ve videolarını vermişti. Ben de kapkek denemelerim için sabırsızlanıyordum. Derken bu senenin Mayıs ayında, eşimin yeğeni Mert'in 7. yaşı için doğum günü geldi çattı ve bana da bir vesile doğmuş oldu :)) Böylece, ilk amatör kapkeklerim pişti. Vanilyalı keklerin üzerine, limonlu peynir kreması hazırladım. Bir de şeker hamurundan, patchwork kalıplarımı kullanarak, yazı yazma denemesinde bulundum. Burada, konuyu bilenlerin rahatlıkla görebileceği teknik hatalar ard arda gözlemlenebilir tabi :)) Ancak yine de, lezzeti, tarifi gereği gerçekten 10 numara 5 yıldızdı diyebilirim :))







Bu arada ben  kapkeklerin üzerinin şeker hamuruyla süslenmesine %100 karşı bir insanım. Şahane kremalar dururken, kim neden keklerin üzerini şeker hamuruyla süslemeyi icat etmiş bilinmez. Ah keşke bir de güzel krema sıkma tekniklerini öğrenebilsem, elimi alıştırabilsem! İşe iyi sıkma uçları alarak başlamam lazım belki de. Kim bilir? 
Bu arada, kullan-at kapkek tutucularımı ben internet üzeriden Nüans Pastacılıktan sipariş ediyorum. (TIKTIK!) Migroslarda da bulunuyor ancak fiyatları daha pahalı.

Kendime Not:
Yaptıklarının fotoğraflarını daha düzgün yerlerde, koşullarda çek! Tel ızgara üstünde veya buzdolobının içinde çekilen fotoğrafların çok çikin görünüyor!

Öperekten!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder